Oud recept om guimauve te maken.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/28/2006 - 23:04
Bereidingswijze
-Giet het water bij de malvewortel en breng zachtjes aan de kook.
-Laat dan 5 minuten intrekken op een zacht vuurtje.
-Zeef en doe het water opnieuw in de kookpot samen met de Arabische gom.
-Weer zachtjes laten koken tot de gom opgelost is en dan de suiker toevoegen.
-Klop de eiwitten op.
-Dan laat je het mengsel koken terwijl je onder voortdurend roeren ,langzaam het opgeklopte eiwit toevoegt.
-Dan nog eens 10 minuten laten indikken.
-Giet het mengsel in een bord dat bedekt is met suiker of bloemsuiker en laat afkoelen.
-Daarna kan het makkelijk gesneden worden.
Vertel iets leuks over dit recept
De Sint is weer in Spanje en de laatste lieve-vrouwkes zijn opgegeten..
De guimauve is in opmars;Franse chef-koks maken hun eigen zoete of hartige guimauve.
Wij volgen de traditie.
Ingrediƫnten
-20 gram wortels van de witte malve(verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels).
-wit van 2 eieren.
-500 gram Arabische gom(natuurvoedingswinkel of apotheker).
-500 gram suiker.
-1,25 dl water.
-bloemsuiker.
Hulpmiddelen & keukengerei
-Ketel-zeef-mixer-houten lepel-bord.
Leuke tips
-Smakelijk!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1150907
Homepage ID
49821
Smaak
Z
Teller
9171
Bron
Krant.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-Hak de malvewortel fijn en doe in een kookpot.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid