Mini quiches

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/04/2006 - 16:34
Bereidingswijze
  • Meng in een kom de room, eieren met het zout en de peper.



  • Met ui:

  • In de flexi bakvorm de gedroogde uitjes verdelen en de uithollingen voor 2/3 vullen met het ei-crème mengsel.
  • Met behulp van een steekvormpje rondjes uit het bladerdeeg steken die iets groter zijn dan de uithollingen van de bakvorm en plaats deze op de laag crème van elke uitholling en druk rondom licht aan.


  • idem met roquefort.


  • Met tomaat:

    Snij de tomaatjes doormidden en verdeel ze over de uithollingen.
  • Bedek met de crème, waaraan nu wat basilicum en eventueel knoflook is toegevoegd.
  • Bedek met de rondjes die zijn ingesmeerd met mosterd (mosterdzijde naar beneden)


  • Plaats de flexibakvorm 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de quiches mooi gerezen zijn en goudbruin van kleur. Laat ze daarna wat afkoelen en haal ze uit de vorm.


  • Afbeelding
    Mini quiches
    Vertel iets leuks over dit recept
    Eenvoudig te maken voor bij de borrel, hier een extra snel recept, onderstaand drie voorbeelden, maar uiteraard zijn er vele varianten mogelijk.
    De techniek is die van de ‘tatin’, een omgekeerde opmaak van de quiche.
    Ingrediënten
      Voor 24 mini quiches:
    • een pak bladerdeeg
    • 20 cl crème fraîche
    • 2 eieren
    • - gedroogde uitjes of,
      - roquefort of,
      - kerstomaatjes en basilicum (gedroogd) en mosterd
    • peper en zout
    Hulpmiddelen & keukengerei
    flexibakvorm ( model muffin)


    Photobucket - Video and Image HostingDe diverse etappes

    Leuke tips
    Je kunt deze quiches ook heel goed invriezen in een hermetisch afsluitbare doos en leg dan tussen elke quiche een stukje bakpapier. Op het moment van serveren, de oven goed verwarmen de quiches op een ovenrekje plaatsen en ze enkele minuten in de oven verwarmen.
    Bereidingstijd
    10-20 min
    Keuken
    Frans
    Soort gerecht / gang
    Borrelhapje
    Recept ID
    1150158
    Homepage ID
    1079478
    Smaak
    A
    Teller
    53256
    Waardering aantal
    3
    Waardering
    9
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    556
    Aantal reacties
    9
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Voorbereiding 15 minuten
    Kooktijd 10 tot 15 minuten

    Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    sophie1215
    Gelegenheid