Kip Provençale

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/13/2006 - 21:18
Bereidingswijze
Verhit de olie in de pan en bak de kip rondom goed bruin. Doe de wijn, knoflook, tomaten, olijven, 1 el basilicum, zout en peper toe. Doe het deksel op de panen laat 45 minuten sudderen, langer mag ook. Strooi de rest van de basilicum over het gerecht en breng evt. nog op smaak.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
In wijn gestoofde kip met knoflook, tomaten en olijven
Ingrediënten
1 kip van ca 1.5 kg (in stukken gesneden); 2 el olijfolie; 500 ml droge witte wijn; 3 teentjes knoflook (gehalveerd); 4 tomaten (ontveld en in kwarten); 2 el zwarte olijven (zonder pit); 2 el basilicumblaadjes (fijngescheurd); (zee-)zout en (versgemalen) zwarte peper
Hulpmiddelen & keukengerei
grote braadpan
Leuke tips
Serveer met (volkoren) stokbrood of met rijst.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1148293
Homepage ID
1080901
Smaak
H
Teller
2100
Bron
Mediterraan koken
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zie ingr. lijst
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
erwin-ehv
Gelegenheid