Bereidingswijze
De olie verhitten en roerbak de peper, ui, knoflook en trassi een minuutje of 3. Doe het vlees erbij en bak het rondom bruin en voeg het zout toe over het vlees. Voeg 2 dl heet water toe en meng er de tamarindepasta, salam of laurierblaadjes, sereh, djeroek-poeroet of citroenschil, goela djawa of basterdsuiker en de ketjap erdoor. Laat het vlees in minimaal 2 uur afgedekt zachtjes door en door gaar worden. Verwijder dan de salm of laurier en djeroek-poeroet of citroenschil.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Rundvlees in tamarinde-ketjapsaus gestoofd
Ingrediƫnten
500 gr sucadelappen (in blokjes); 1 spaanse peper (in reepjes, evt zaadjes verwijderd); 1 el zonnebloemolie; 1 ui (gesnipperd); 2 teentjes knoflook (fijgesneden); 1 tl trassie; zout naar smaak; 2 tl tamarindepasta; 2 salamblaadjes (evt, anders laurierblaadjes); 1 tl serehpoeder; 3 djeroek-poeroet blaadjes of een stukje citroenschil (ca 2 cm); 1 el goela djawa of donkerbruine basterdsuiker; 3 el ketjap manis.
Hulpmiddelen & keukengerei
braad/stoofpan
Leuke tips
Erg lekker met nasi kuning en komkommer, of als onderdeel van een rijsttafel!
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1147703
Homepage ID
1080901
Smaak
A
Teller
4487
Bron
Kook Ook Indonesie
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zie ingr. lijst
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid