Bereidingswijze
-Verwarm alle ingredienten in een grote pan tot net onder het kookpunt.
-Laat het een uur op de kleinste vlam warmblijven.
-Zeef de wijn in een andere pan en schenk het in bekers uit,met eventueel een beetje nootmuskaat.
-Laat het een uur op de kleinste vlam warmblijven.
-Zeef de wijn in een andere pan en schenk het in bekers uit,met eventueel een beetje nootmuskaat.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een voortreffelijke drank op winteravonden en tegen een verkoudheid.
Ingrediƫnten
-1 fles rode wijn(Bourgogne).
-1/2 citroen in dikke schijven
-een kleine sinaasappel met 6 kruidnagels erin gestoken.
-1 of 2 kaneelstokjes ,voorzichtig platgeknepen.
-1 eetlepel bruine suiker.
-6 fijngeknepen en ongepelde knoflooktenen.
-een glas port of brandewijn naar keuze.
-1/2 citroen in dikke schijven
-een kleine sinaasappel met 6 kruidnagels erin gestoken.
-1 of 2 kaneelstokjes ,voorzichtig platgeknepen.
-1 eetlepel bruine suiker.
-6 fijngeknepen en ongepelde knoflooktenen.
-een glas port of brandewijn naar keuze.
Hulpmiddelen & keukengerei
-Grote pan-bekers-zeef.
Leuke tips
-Laat de winter nu maar komen!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1146901
Homepage ID
1257852
Smaak
H
Teller
595
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid