Bereidingswijze
De olie in een kookpan doen met de overige ingredienten(behalve de olijven)
Aan de kook laten komen(even door laten koken)goed doorroeren,
Naproeven (het mengsel moet goed op smaak zijn)Alle smaken moet je goed kunnen proeven,dan de olijven toevoegen Aan de kook laten komen, dan afzetten en de olijven in het vocht af laten koelen(de olijven moeten onder de olie staan)De olijven moeten minimaal 24 uur marineren(de hoeveelheden smaakstoffen zijn richtlijnen)
eventueel kan je ook zongedroogde tomaatjes in olie toevoegen(deze ook even meelaten koken)
Aan de kook laten komen(even door laten koken)goed doorroeren,
Naproeven (het mengsel moet goed op smaak zijn)Alle smaken moet je goed kunnen proeven,dan de olijven toevoegen Aan de kook laten komen, dan afzetten en de olijven in het vocht af laten koelen(de olijven moeten onder de olie staan)De olijven moeten minimaal 24 uur marineren(de hoeveelheden smaakstoffen zijn richtlijnen)
eventueel kan je ook zongedroogde tomaatjes in olie toevoegen(deze ook even meelaten koken)
Ingrediƫnten
300 gr zwarte olijven zonder pit(zonder vocht en gespoeld)
300 gr groene olijven zonder pit(zonder vocht en gespoeld)
2,5 dl zonnebloemolie,
2,5 dl olijfolie,
0,5 dl azijn,
3 teentjes knoflook geperst,
2 uien (in halve ringen gesneden),
3 bl laurier,
peper (naar smaak),
zout (naar smaak),
3 eetlepels suiker,
thijm gehakt (1 theelepel),
rozemarijn gehakt (1 theelepel),
2 eetlepels mosterd grof.
300 gr groene olijven zonder pit(zonder vocht en gespoeld)
2,5 dl zonnebloemolie,
2,5 dl olijfolie,
0,5 dl azijn,
3 teentjes knoflook geperst,
2 uien (in halve ringen gesneden),
3 bl laurier,
peper (naar smaak),
zout (naar smaak),
3 eetlepels suiker,
thijm gehakt (1 theelepel),
rozemarijn gehakt (1 theelepel),
2 eetlepels mosterd grof.
Hulpmiddelen & keukengerei
bolzeef of puntzeef,kookpan, snijplank,koksmes,weegschaal, litermaat
Leuke tips
bij de borrel of in een salade
past ook goed bij gedroogde hamsoorten (serranoham.parmaham,coppa di Parma,San Danielleham
past ook goed bij gedroogde hamsoorten (serranoham.parmaham,coppa di Parma,San Danielleham
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1140815
Homepage ID
822833
Smaak
S
Teller
6092
Drank
Uit
Bookmarked
27
Aantal reacties
7
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
ingredienten afwegen,olijven spoelen,uien snijden,
controleren hoe stevig de olijven zijn(hoe steviger des te langer ze moeten meekoken)
controleren hoe stevig de olijven zijn(hoe steviger des te langer ze moeten meekoken)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid