Catalaanse vleesballetjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/24/2006 - 13:35
Bereidingswijze
Laat het paneermeel in de tomatensap ca. 15 minuten wellen.
Meng het gehakt erdoor tot een soepele massa.
Voeg zout, peper en nootmuskaat toe naar smaak.
Rasp de helft van de ui en de hele teen knoflook en meng ze
door het gehakt.

Maak kleine balletjes en bak deze in de helft van de olie op middelhoog vuur. Leg de balletjes in een schaal. Schenk de resterende olie in een grote koekenpan. Snijd de andere helft van de ui in plakjes en laat deze zacht
worden in de olie. Maak de paprika schoon, verwijder de pitjes en doe de paprika bij de ui. Voeg de tomaten, wijn, suiker en peterselie toe. Laat het mengsel een paar minuten koken voordat u de vleesballetjes toevoegt. Laat alles door en door warm worden.

Vertel iets leuks over dit recept

Sappige, gekruide vleesballetjes in smeuige tomatensaus. Maak kleine balletjes, die u in de verleiding brengen om ze in een keer in uw mond te steken

Ingrediƫnten
3 el paneermeel, 4 el tomatensap, 300 gram half-om-halfgehakt, zout en vers gemalen zwarte peper, 1 tl vers gemalen nootmuskaat, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 3 el olijfolie, 1 groene paprika, 1 blik gepelde tomaten in blokjes, 100 ml rode wijn, 1 tl kristalsuiker, 3 el gehakte bladpeterselie


Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1139106
Homepage ID
1220378
Smaak
P
Teller
1808
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
novemberrain18
Gelegenheid