Bereidingswijze
Verhit de olie tot 160g C. Vorm met 2 in olie gedoopte lepels of een ijstang bollen van het beslag. Laat deze voorzichtig in de olie glijden en bak ze in ca. 6 minuten goudbruin en gaar. Laat de oliebollen uitlekken in een vergiet dat bekleed is met keukenpapier. Bestrooi ze met poedersuiker.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
500 g bloem, 1 theelepel zout, 30 g verse gist of 15 g gedroogde gist, 450 ml lauwe melk, 1 theelepel suiker, 1 ei, 50 g rozijnen, 50 g krenten, 1 appel, 25 g sukadesnippers, zonnebloemolie of frituurolie, poedersuiker.
Leuke tips
- Doe eens 50 g gehakte noten bij het beslag.
- Vervang sukadesnippers door gembersnippers op siroop.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1138016
Homepage ID
52812
Smaak
A
Teller
1177
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zeef de bloem en het zout in een ruime kom. Los de gist op in de helft van de melk en roer de suiker erdoor. Laat de gistoplossing even op een warme plek staan. Maak een kuiltje in de bloem en giet het gistmengsel erin. Roer met de mixer vanuit het midden tot een klontvrij beslag. Klop het ei en de rest van de melk erdoor. Voeg de rozijnen, de krenten, de in stukjes gesneden appel en de sukade erdoor. Laat het beslag afgedekt met plasticfolie op een warme plaats minimaal een half uur rijzen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid