Bereidingswijze
Was de forellen en droog ze af.
Wentel ze even in de melk en daarna in de bloem.
Verwarm de boter en leg er, als ze schuimig wordt, de forellen in.
Bak de forellen 5 minuten aan elke kant en bestrooi ze met peper en zout.
Haal de forellen uit de pan en houd ze in de oven warm.
Deglaceer de saus met de champagne en laat de room even inkoken.
Schik de forellen op een schotel, overgiet ze met de saus en versier met
de gehakte bieslook en peterselie.
Serveer met Pommes Duchesse
Wentel ze even in de melk en daarna in de bloem.
Verwarm de boter en leg er, als ze schuimig wordt, de forellen in.
Bak de forellen 5 minuten aan elke kant en bestrooi ze met peper en zout.
Haal de forellen uit de pan en houd ze in de oven warm.
Deglaceer de saus met de champagne en laat de room even inkoken.
Schik de forellen op een schotel, overgiet ze met de saus en versier met
de gehakte bieslook en peterselie.
Serveer met Pommes Duchesse
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Als je niet lang in de keuken wilt staan is dit het juiste gerecht.Echt iets voor oudjaar .
Feestelijk
Feestelijk
Ingrediƫnten
1 kg Schotse forellen,1 dl melk,4 eetlepels bloem,50 gr boter,1 glas champagne,1 dl room,gehakte bieslook en peterselie,peper, zout
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Schots
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1137749
Homepage ID
1286472
Smaak
R
Teller
1788
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid