Bereidingswijze
Rol een aantal staven van het deeg van 1 cm dik.
Snijd met een mes de staven in kleine stukken.
Rol \'bolletjes\' van de stukjes en zet deze op de beboterde bakplaat.
druk met je vingers deze bolletjes tot de juiste \'pepernootvorm\'.
Bak de pepernoten ca 20 minuten in een oven van 150 C
Snijd met een mes de staven in kleine stukken.
Rol \'bolletjes\' van de stukjes en zet deze op de beboterde bakplaat.
druk met je vingers deze bolletjes tot de juiste \'pepernootvorm\'.
Bak de pepernoten ca 20 minuten in een oven van 150 C
Vertel iets leuks over dit recept
Echte pepernoten, ik had al een recept geplaatst, maar dit recept is nog makkelijker. van mijn vorige werkgever: Ad Janssen
Ingrediƫnten
125 g bloem,125 g zelfrijzend bakmeel, 100 g boter, 90 g witte basterdsuiker, 2 eetl water, 1 mespunt zout, 1 eidooier, 1 theel. speculaaskruiden, 1/2 theel kaneel
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1137726
Homepage ID
1319831
Smaak
Z
Teller
3285
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Vermeng alle ingredienten. kneed tot een soepel deeg.
Laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid