Bereidingswijze
Bestuif het werkvlak met bloem en snijd de deeglap doormidden,rol daarvan twee rechthoeken van 36x48 cm.Snij hieruit 24 vierkantjes van 12 bij 12 cm.Leg op elk ervan een schepje appelrasp,vouw 2 tegenover
liggende punten op elkaar en druk de randen
met een vork aan.Leg de flappen dicht naast elkaar op ingevette(of bakpapier)bakplaat,
prik ze bovenin met een vork,bestrijk ze met losgeklopt ei en bak ze 35 min. in het midden van de oven mooi bruin.Neem ze direct van de plaat en laat ze op een rooster afkoelen.
liggende punten op elkaar en druk de randen
met een vork aan.Leg de flappen dicht naast elkaar op ingevette(of bakpapier)bakplaat,
prik ze bovenin met een vork,bestrijk ze met losgeklopt ei en bak ze 35 min. in het midden van de oven mooi bruin.Neem ze direct van de plaat en laat ze op een rooster afkoelen.
Vertel iets leuks over dit recept
Appelflap`is een geliefkoosde(!)oudejaarstraktatie
Ingrediƫnten
DEEG;500 gr.patent bloem]2 tl.zout]160gr.
koude boter]2 dl.water]1 el.witte azijn]
VULLING;1500 gr.goudrenetten]6 el.bruine basterdsuiker]3 el.kaneel poeder]2 tl.geplette venkelzaadjes]1 ei,losgeklopt]
poedersuiker]
koude boter]2 dl.water]1 el.witte azijn]
VULLING;1500 gr.goudrenetten]6 el.bruine basterdsuiker]3 el.kaneel poeder]2 tl.geplette venkelzaadjes]1 ei,losgeklopt]
poedersuiker]
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven op 200 gr.C,bakplaat,rasp,deegrol,folie
,
VOOR 24 STUKS(2 BAKPLATEN)
,
VOOR 24 STUKS(2 BAKPLATEN)
Leuke tips
Koud het lekkerste!Dik met poedersuiker bestrooien.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1137369
Homepage ID
1189642
Smaak
S
Teller
1831
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
DEEG;Stort de bloem en het zout in een kom.
Rasp de koude boter op de grove gaatjes van de rasp boven de kom en werk de sliertjes met de vingertoppen door de bloem .Roer met een mes bij kleine beetjes water en azijn erbij tot alle vocht is opgenomen.Knijp deze kruimelige massa een beetje in elkaar
en rol de rulle bal zo lang uit op een met bloem bestoven werkvlak(telkens weer in drieen vouwen)totdat er een rechthoekige deeglap voor u ligt.Sla 2 kanten van die lap helemaal over elkaar,sla de 2 andere
kanten eroverheen en leg dat opgevouwen deegje, verpakt in huishoudfolie.halfuur in de koelkast. VULLING;Schil de appels,rasp ze op de grove gaatjes van de rasp en vermeng ze met de suiker en de kruiderij.
Verwarm de oven voor.
Rasp de koude boter op de grove gaatjes van de rasp boven de kom en werk de sliertjes met de vingertoppen door de bloem .Roer met een mes bij kleine beetjes water en azijn erbij tot alle vocht is opgenomen.Knijp deze kruimelige massa een beetje in elkaar
en rol de rulle bal zo lang uit op een met bloem bestoven werkvlak(telkens weer in drieen vouwen)totdat er een rechthoekige deeglap voor u ligt.Sla 2 kanten van die lap helemaal over elkaar,sla de 2 andere
kanten eroverheen en leg dat opgevouwen deegje, verpakt in huishoudfolie.halfuur in de koelkast. VULLING;Schil de appels,rasp ze op de grove gaatjes van de rasp en vermeng ze met de suiker en de kruiderij.
Verwarm de oven voor.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid