Bereidingswijze
Roux bereiden,
melk toevoegen,
kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
Goed roerend op het vuur laten binden. Gemalen kaas toevoegen.
Afwerken met een liason.
Deze bekomen samenstelling uitstorten op een ingeoliede bakplaat, afdekken met ingeolied boterpapier.
Het geheel laten opstijven in de koelkast.
Na goed opgesteven te zijn storten wij deze om op een tafel dat met bloem bestrooid werd,vervolgens ronde vormen uitsteken of rechthoekige kroketten vormen om zo min mogelijke afval te hebben.
De uitgestoken of gesneden kroketten paneren ? l\'anglaise.
Peterselie reinigen , plukken, wassen en drogen.
melk toevoegen,
kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
Goed roerend op het vuur laten binden. Gemalen kaas toevoegen.
Afwerken met een liason.
Deze bekomen samenstelling uitstorten op een ingeoliede bakplaat, afdekken met ingeolied boterpapier.
Het geheel laten opstijven in de koelkast.
Na goed opgesteven te zijn storten wij deze om op een tafel dat met bloem bestrooid werd,vervolgens ronde vormen uitsteken of rechthoekige kroketten vormen om zo min mogelijke afval te hebben.
De uitgestoken of gesneden kroketten paneren ? l\'anglaise.
Peterselie reinigen , plukken, wassen en drogen.
Ingrediƫnten
300gr blanke roux (100 gr boter - 200 gr bloem)
1 liter melk
300 gr gemalen kaas
peper, zout en nootmuskaat
liason van 2 eierdooiers en 1dl room
olie
alles om te paneren: bloem,anglaise en paneermeel
peterselie
1 liter melk
300 gr gemalen kaas
peper, zout en nootmuskaat
liason van 2 eierdooiers en 1dl room
olie
alles om te paneren: bloem,anglaise en paneermeel
peterselie
Leuke tips
De kaaskroketten (2 per persoon) frituren gedurende 3 ? 4minuten bij 180?C
Ze zeer goed laten uitdruipen en op een ronde schotel met kantpapier schikken. Overstrooien met gefruite peterselie (peterselie even in de friteuse dompelen= fruiten en nadien overstrooien met weinig zout)
Smakelijk eten!!!!!!!
Ze zeer goed laten uitdruipen en op een ronde schotel met kantpapier schikken. Overstrooien met gefruite peterselie (peterselie even in de friteuse dompelen= fruiten en nadien overstrooien met weinig zout)
Smakelijk eten!!!!!!!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1137350
Homepage ID
1315753
Smaak
H
Teller
1385
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid