Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Knip de abrikozen in kleine stukjes.
Schil de appels en snijd deze ook in kleine stukjes.
Maak in een kom de amandelspijs los met een vork en voeg hierbij de stukjes abrikoos, rozijnen, appels en de sinasappelsap.
Verdeel het deeg in twee stukken en bekleed met het ene stuk de ingevette vorm (24-27 cm), het deeg hoeft niet helemaal tot bovenaan.
Verdeel het amandelspijsmengsel over de bodem en druk het stevig aan.
Maak van de rest van het deeg bolletjes zo groot als pepernootjes en bedek de vulling helemaal met de nootjes.
Schuif de pepernootjestaart een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 50-60 minuten gaar.
Knip de abrikozen in kleine stukjes.
Schil de appels en snijd deze ook in kleine stukjes.
Maak in een kom de amandelspijs los met een vork en voeg hierbij de stukjes abrikoos, rozijnen, appels en de sinasappelsap.
Verdeel het deeg in twee stukken en bekleed met het ene stuk de ingevette vorm (24-27 cm), het deeg hoeft niet helemaal tot bovenaan.
Verdeel het amandelspijsmengsel over de bodem en druk het stevig aan.
Maak van de rest van het deeg bolletjes zo groot als pepernootjes en bedek de vulling helemaal met de nootjes.
Schuif de pepernootjestaart een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 50-60 minuten gaar.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekker met sinterklaas
Ingrediƫnten
300 gram bloem,
100 gram bruine basterdsuiker,
mespunt zout,
200 gram boter,
2 eetl. koekkruiden,
75 gram gedroogde abrikozen,
75 gram rozijnen,
1 dl. sinasappelsap (lekkerst is verse),
2 appels,
300 gram amandelspijs,
1 zakje vanillesuiker.
100 gram bruine basterdsuiker,
mespunt zout,
200 gram boter,
2 eetl. koekkruiden,
75 gram gedroogde abrikozen,
75 gram rozijnen,
1 dl. sinasappelsap (lekkerst is verse),
2 appels,
300 gram amandelspijs,
1 zakje vanillesuiker.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1137171
Homepage ID
935459
Smaak
Z
Teller
1208
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Meng is een kom de bloem, basterdsuiker, koekkruiden, vanillesuiker en het zout door elkaar.
Kneed de boter erdoor (tip: leg de boter een poosje van te voren uit de koelkast).
Kneed alles tot een samenhangend deeg, wordt het deeg te kruimelig voeg er dan wat water aan toe.
Laat het deeg een uurtje rusten voor de smaak.
Kneed de boter erdoor (tip: leg de boter een poosje van te voren uit de koelkast).
Kneed alles tot een samenhangend deeg, wordt het deeg te kruimelig voeg er dan wat water aan toe.
Laat het deeg een uurtje rusten voor de smaak.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid