Bereidingswijze
Doe de suiker in een steelpan met een dikke bodem en roer er het cacaopoeder door. Giet er zoveel melk op dat de bovenkant van de suiker net vochtig is. Breng op laag vuur langzaam aan de kook en laat circa 10 minuten regelmatig roerend bruisend koken tot een druppel die van de lepel valt een draad trekt. Voeg de gember toe en laat die circa 2 minuten zachtjes meekoken. Neem de pan van het vuur en blijf roeren tot het mengsel is afgekoeld en dof is geworden. Zet intussen de met koud water omgespoelde vormen elk op een stukje bakpapier. Vul de vormen met het mengsel en laat opstijven. Trek als de bovenkant hard is geworden, het bakpapier van de onderkant. Laat de borstplaten op hun kant verder opstijven. Verwijder de vormen als de borstplaten helemaal zijn opgesteven
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
500 gram suiker - 2 eetlepels cacaopoeder - 1 dl melk - 2 eetlepels bakgember
Leuke tips
In plaats van bakgember kan je ook fijngesneden gekonfijte gemberbolletjes gebruiken.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1137087
Homepage ID
1077555
Smaak
Z
Teller
823
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid