Spikkelschuimpjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/05/2005 - 15:18
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 ?C of gasovenstand 3. Leg het bakpapier op de bakplaat. Splits de eieren. Truc! Je doet het zo... Breek de schaal van een ei boven een kom. Zorg dat je in je beide handen ??n helft van het ei hebt. Giet het eigeel in een van de twee helften. Daardoor loopt het eiwit vanzelf in de kom. Misschien nog een keer overgieten in de andere eihelft? Nu is alle eiwit in de kom gelopen en hou je een lege helft over en een helft met eierdooier. Dat eigeel heb je niet meer nodig. Zet de mixer in het eiwit en klop het, samen met citroensap, tot het mengsel stijf is. Lepel voor lepel klop je nu ook de poedersuiker erdoor. Alle poedersuiker weg geklopt? Het mengsel ziet er glimmend en stevig uit! Schep het eiwit met een lepel in een spuitzak met kartelmond. Spuit toefjes van 3 cm breed naast elkaar op de bakplaat. Hou ten minste 1 cm afstand tussen de toefjes. Bestrooi de schuimpjes met gekleurde spikkeltjes en bak ze 25 minuten in de oven. Zet de oven uit en laat ze nog een half uur in de oven staan. Eindelijk, je zoete spikkelschuimpjes mogen vrij...
Aantal personen
25.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
3 eieren - 5 druppels citroensap - 250 gram poedersuiker - 1 potje musket gemengde spikkeltjes


Hulpmiddelen & keukengerei
mixer, spuitzak met kartelmond met grote opening, bakpapier
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1137082
Homepage ID
1077555
Smaak
Z
Teller
563
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
luckyjo
Gelegenheid