Zoete Sint en Piet

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/24/2005 - 14:26
Bereidingswijze
Ontdooi het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een nakplaat met bakpapier. Bestrooi het bladerdeeg met bloem, leg de plakjes op elkaar en rol de plakjes uit tot een lap van 3 mm. dik. Snijd de plak in 4 gelijke repen. Meng de suiker door de kruiden, bestrooi de bladerdeegreepjes met het suikermengsel en vouw het deeg dicht. Rol het deeg nog 1 keer losjes uit. Snijd met een scherp mes de letter S en P twee keer uit het deeg. Klop het ei los en bestrijk het deeg ermee. Bestrooi de letters met amandelschaafsel. Leg de letters op de bakplaat en laat ze 5 minuten rusten. Bak de letters midden in de oven in 10 minuten knapperig en goudbruin.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
4 plakken diepvries roomboter bladerdeeg - bloem om te bestuiven - 3 eetlepels suiker - 1 eetlepel speculaaskruiden - 1 ei - 2 eetlepels amandelschaafsel
Hulpmiddelen & keukengerei
deegroller - bakpapier
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1136522
Homepage ID
1077555
Smaak
N
Teller
613
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
luckyjo
Gelegenheid