Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Werkblad met bloem bestuiven en hierop deeg uitrollen tot 1 cm. dik.
Met vormpjes figuurtjes uitsteken en deegfiguurtjes op de bakplaat leggen.
Ei loskloppen en deeg ermee bestrijken.
Suikerparels erop strooien en licht aandrukken.
In het midden van de oven taaitaai in ca. 10-15 min. bruin en gaar bakken.
Op een rooster laten afkoelen.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Werkblad met bloem bestuiven en hierop deeg uitrollen tot 1 cm. dik.
Met vormpjes figuurtjes uitsteken en deegfiguurtjes op de bakplaat leggen.
Ei loskloppen en deeg ermee bestrijken.
Suikerparels erop strooien en licht aandrukken.
In het midden van de oven taaitaai in ca. 10-15 min. bruin en gaar bakken.
Op een rooster laten afkoelen.
Vertel iets leuks over dit recept
Voor 24 stuks.
Ingrediƫnten
250 gr. bloemenhoning.
2 eieren.
350 gr. bloem, gezeefd.
1 eetl. kaneelpoeder.
1 theel. kardemom.
1 theel. gemalen nootmuskaat.
1 theel. kruidnagel.
1 theel. bakpoeder.
1 eetl. boter.
3 eetl. appel-kaneelparels (Van Gilse Culisuiker.)
2 eieren.
350 gr. bloem, gezeefd.
1 eetl. kaneelpoeder.
1 theel. kardemom.
1 theel. gemalen nootmuskaat.
1 theel. kruidnagel.
1 theel. bakpoeder.
1 eetl. boter.
3 eetl. appel-kaneelparels (Van Gilse Culisuiker.)
Hulpmiddelen & keukengerei
plasticfolie.
bakpapier.
Uitsteekvormpjes.
bakpapier.
Uitsteekvormpjes.
Leuke tips
BRON:A/H
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1136441
Homepage ID
853758
Smaak
Z
Teller
359
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
In een mengkom honing en 1 ei door elkaar roeren.
In een kom bloem met kaneel, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel, bakpoeder en mespunt zout omscheppen.
Bloemmengsel met houten lepel door de honingmengsel roeren toot een samenhangend geheel ontstaat.
Handen met bloem bestuiven en deeg tot een deebal kneden.
Deeg in plastifolie verpakken en minstens 1 uur in de koelkast laten rusten.
In een kom bloem met kaneel, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel, bakpoeder en mespunt zout omscheppen.
Bloemmengsel met houten lepel door de honingmengsel roeren toot een samenhangend geheel ontstaat.
Handen met bloem bestuiven en deeg tot een deebal kneden.
Deeg in plastifolie verpakken en minstens 1 uur in de koelkast laten rusten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid