Cointreautruffels

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 09/21/2005 - 12:57
Bereidingswijze
1 Warm de room samen met de suiker en doorgekliefd vanillestokje op tot de suiker is opgelost. Schraap de zaadjes na het koken van het stokje en laat ze in de room achter.

2 Roer de stukjes chocolade door de room, als ze bijna zijn vermengd roer je er de eidooiers 1 voor 1 onder met een garde. Daarna roer je de stukjes roomboter erdoor.

3 Ten slotte breng je alles op smaak met de cointreau. Zet de chocolademassa tenminste 2 uur in de koelkast, zodat alles goed kan opstijven.

4 Schep door middel van 2 koffielepels kleine bergjes en rol ze direct door de cacao. Laat de truffels in de cacao liggen tot u ze opdient.
Vertel iets leuks over dit recept
Voor ± 20 stuks
Ingrediënten
- 225 gr melkchocolade

- 100 ml slagroom

- 1 vanillestokje

- 2 eierdooiers

- 20 gr suiker

- 1-2 el cointreau

- 25 gr roomboter

- 50 gr cacoapoeder

Hulpmiddelen & keukengerei
* weegschaal

* maatbeker

* eetlepel

* steelpan

* snijplank

* mes

* garde

* 2 koffielepels

* schaal

Leuke tips
Tip:

U kunt de truffel ook voorzien van een chocoladelaagje voordat u ze door de cacao wentelt. Dit maakt de truffels steviger. Werk dan met au bain marie gesmolten chocolade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1132690
Homepage ID
3159
Smaak
Z
Teller
1127
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# snijd het vanillestokje doormidden

# hak de chocolade in stukjes

# snijd de roomboter in kleine stukjes

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
femkemireille
Gelegenheid