Bereidingswijze
kneed de bloem samen met de margarine, ei en de melk of water. en laat dit even staan.
Laat ondertussen de tonijn even uitlekken. Doe de tonijn in een kom.
Snipper 1 ui en doe dit erbij.
Doe er dan sambal badjak bij, en de fijngesneden rode peper.
Bestrooi het aanrechtblad met bloem en rol de bloem uit tot een dunne plak.
Haal er met behulp van een schoteltje rondjes uit. Leg 1 eetlepel van het tonijnmengsel erop en vouw hem op en druk de randjes goed aan.
Bak de pasteitjes in de frituurpan op 180 graden ongeveer 5 minuutjes.
Ze lijken dan nog wat aan de lichte kant, maar ze bruinen wat bij als ze af liggen te koelen op een rooster van de oven.
Laat ondertussen de tonijn even uitlekken. Doe de tonijn in een kom.
Snipper 1 ui en doe dit erbij.
Doe er dan sambal badjak bij, en de fijngesneden rode peper.
Bestrooi het aanrechtblad met bloem en rol de bloem uit tot een dunne plak.
Haal er met behulp van een schoteltje rondjes uit. Leg 1 eetlepel van het tonijnmengsel erop en vouw hem op en druk de randjes goed aan.
Bak de pasteitjes in de frituurpan op 180 graden ongeveer 5 minuutjes.
Ze lijken dan nog wat aan de lichte kant, maar ze bruinen wat bij als ze af liggen te koelen op een rooster van de oven.
Vertel iets leuks over dit recept
een variant op het Indische pasteitje
Ingrediƫnten
500gr Bloem, 125 gram margarine, 1 ei, 1 kopje water of melk,2 blikjes tonijn, 1 uitje en sambal bajak, rode peper.
Hulpmiddelen & keukengerei
frituurpan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1131901
Homepage ID
903884
Smaak
P
Teller
5891
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid