Scones

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 08/26/2005 - 12:42
Bereidingswijze
Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220?C. Bestrooi de bakplaat met wat bloem of zelfrijzend bakmeel. Doe het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder in een kom een meng dit goed door elkaar. Voeg daarna de boter in klontjes en de suiker toe en roer het mengsel goed door.
Maak een kuil in het midden en schenk hier de melk in. Meng het deeg goed met behulp van een mes. Het deeg moet zacht, maar niet plakkerig zijn. Leg het deeg op een bebloemd oppervlak en kneed het goed door.
Druk het deeg daarna plat tot een lap van ? 1 cm dik.
Snijd met behulp van een vormpje 12 scones uit het deeg, leg ze op de bebloemde bakplaat en bestuif de scones met wat bloem.
Bak de scones in de hete oven gedurende 10 a 12 minuten totdat ze goed gerezen en lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster, afgedekt onder een theedoek.
Serveer met (iets te) stijfgeslagen room en jam.
Ingrediƫnten
Ingredienten voor ? 12 stuks:
225 g zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
55 g boter
25 g witte basterdsuiker
150 ml melk
slagroom en jam
Leuke tips
Tip(s):
Voor kaasscones moet de suiker vervangen worden door 60 g geraspte Cheddarkaas
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1131071
Homepage ID
1004875
Smaak
Z
Teller
1785
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
catweezel
Gelegenheid