Bereidingswijze
Bereiding:
De oven voorverwarmen op 225?C of gasovenstand 5.
Het bakblik met bakpapier bekleden. Het bakmeel met het bakpoeder en het zout boven een kom zeven. De vanillesuiker en suiker toevoegen.
De boter met twee messen door de bloem in kleine stukjes snijden.
Het ei met de melk loskloppen, ? eetlepel bewaren, de rest bij het bloemmengsel schenken en het geheel tot een samenhangende bal kneden. Het deeg tot een lap van zo'n 2? cm dik uitrollen. Uit het deeg 8 rondjes steken (met behulp van een uitsteekvorm of een glas van ? 6 cm), deze op het bakblik leggen en met de rest van het eimengsel bestrijken. De scones in het midden van de oven in ? 10 minuten lichtbruin bakken en ze uit de oven op een rooster laten afkoelen.
De oven voorverwarmen op 225?C of gasovenstand 5.
Het bakblik met bakpapier bekleden. Het bakmeel met het bakpoeder en het zout boven een kom zeven. De vanillesuiker en suiker toevoegen.
De boter met twee messen door de bloem in kleine stukjes snijden.
Het ei met de melk loskloppen, ? eetlepel bewaren, de rest bij het bloemmengsel schenken en het geheel tot een samenhangende bal kneden. Het deeg tot een lap van zo'n 2? cm dik uitrollen. Uit het deeg 8 rondjes steken (met behulp van een uitsteekvorm of een glas van ? 6 cm), deze op het bakblik leggen en met de rest van het eimengsel bestrijken. De scones in het midden van de oven in ? 10 minuten lichtbruin bakken en ze uit de oven op een rooster laten afkoelen.
Ingrediƫnten
Ingredienten voor ? 8 stuks:
250 g zelfrijzend bakmeel
2? theelepel bakpoeder
? theelepel zout
50 g boter of margarine
1 zakje bourbon vanillesuiker
2 eetlepels suiker
75 ml melk
1 ei
250 g zelfrijzend bakmeel
2? theelepel bakpoeder
? theelepel zout
50 g boter of margarine
1 zakje bourbon vanillesuiker
2 eetlepels suiker
75 ml melk
1 ei
Leuke tips
Tip(s):
Heerlijk met een dot (iets te stijf) geslagen slagroom en jam naar keuze.
Clotted cream maak je door 125 ml slagroom lobbig te kloppen, daar 125 g mascarpone aan toe te voegen en het daarna verder stijf te kloppen.
Heerlijk met een dot (iets te stijf) geslagen slagroom en jam naar keuze.
Clotted cream maak je door 125 ml slagroom lobbig te kloppen, daar 125 g mascarpone aan toe te voegen en het daarna verder stijf te kloppen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1131070
Homepage ID
1004875
Smaak
Z
Teller
1246
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid