Bereidingswijze
Meng in een ruime kom de broodmix met de boter, het water, de gesneden knoflook, rode pepers en tijm en voeg naar smaak vers gemalen peper en zout toe. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Als het te vochtig is, voeg je wat bloem toe tot het een mooi elastisch deeg is. Dek af met huishoudfolie en zet 30-45 minuten weg op een warme plaats. Vorm daarna 12 kleine bolletjes van het deeg, leg ze op bakpapier op de bakplaat en dek weer af met folie. Nogmaals een uur laten rijzen op een warme plaats en ondertussen de oven voorverwarmen op 200 graden. De broodjes in 10-15 minuten goudbruin bakken.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk pittige verse chili-knoflookbroodjes. Lekker als borrelhapje, onderdeel van een tapasmaaltijd of bij een romig soepje.
Ingrediƫnten
6-7 verse rode pepers, 6-7 grote tenen knoflook, verse tijm naar smaak, vers gemalen peper, zout, 30 gr roomboter, pak witbroodmix , bloem en 300 ml handwarm water.
Hulpmiddelen & keukengerei
grill, scherp mes, oven
Leuke tips
Je kunt de broodjes ook heel goed invriezen en vervolgens even kort in de oven opwarmen. Ze zijn los heel lekker, maar ook heerlijk met een beetje roomboter.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
1131017
Homepage ID
314226
Smaak
P
Teller
1820
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Halveer de rode pepers in de lengte, verwijder de pitten en rooster ze onder de grill tot ze enigszins verkleurd zijn. Pel ondertussen de knoflook en hak deze fijn. Hak eveneens de tijm fijn. Haal de pepers uit de oven en snijd ze in kleine stukjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid