Creme Brulie met ananascompote

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 08/21/2005 - 20:04
Bereidingswijze
Giet de room op de eidooiers.
Laat alles afkoelen en giet het in een gewenste vorm(men).
In de oven garen in circa 50 minuten op 95 graden celcius.
Laat afkoelen. Bestrooi de creme met rietsuiker en brandt deze rietsuiker totdat ze krokant wordt.
Snij de ananas in blokjes. Karamiliseer de suiker en blus deze af met de likeur.

Voeg de sambal en de ananas toe.
Laat alles doorkoken en tot slot afkoelen.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een overheerlijk toetje
Ingrediƫnten
- 1 liter room
- 10 eidooiers
- 2 vanillestokjes
- 175 gr suiker
- 50 gr rietsuiker

- 1 Ananas

- 150 gr suiker
- 50 cc sinaasappellikeur
- 1 theelepel sambal

Hulpmiddelen & keukengerei
Oven, grote pan, en een brandertje
Leuke tips
Dien gelijk op als het een beetje afgekoeld is en je je zelf niet meer kunt branden.
Smakelijk Eten
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1130758
Homepage ID
1201690
Smaak
Z
Teller
1546
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Breng de liter room samen met de suiker en de uitgeschraapte vanillestokjes aan de kook.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
AnietjesSmulsite
Gelegenheid