Crepes met warme kersen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 08/21/2005 - 19:56
Bereidingswijze
Bereiding flensjes: Verhit een pan met olie en bak 8 dunne flensjes.

Bereiding Warme Kersen:Leg twee flensjes op een bord en vul deze met twee bollen vanille-ijs
vouw ze dubbel.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk als toetje maar ook zalig bij een koppie koffie..
Ingrediƫnten

- 8 flensjes
- 400 gr kersen zonder pit
- 4 dl kersenvocht
- 150 gr suiker
- 2 gr citroen
- 1 dl kersenlikeur
- 8 bollen vanilleijs
- slagroom
- aardappelzetmeel
- koud water
- poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Koekenpan of bakplaat.grote schaal voor het beslag.
Leuke tips
Overgiet de flensjes met de warme kersen en de saus er overheen.

Garneer: het geheel af met een toef slagroom en wat poedersuiker.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1130754
Homepage ID
1201690
Smaak
H
Teller
7326
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bereidingswijze BESLAG:

Zeef de bloem en doe deze in een bekken samen met de suiker en de zout.
Roer dit geheel doorelkaar.
Voeg de melk toe en doe de eieren erbij.
Bereidingswijze WARME KERSEN:

Doe het kersenvocht samen met de suiker, likeur en citroensap in een pan.
Breng dit geheel aan de kook.
Bind af met aardappelzetmeel.
Voeg dan de kersen toe zodat deze verwarmd worden.
Leg twee flensjes op een bord en vul deze met twee bollen vanille-ijs
vouw ze dubbel.

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
AnietjesSmulsite
Gelegenheid