Chocoladecake met kersensaus en notenijs

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 08/17/2005 - 21:19
Bereidingswijze
Klop boter en suiker in de keukenmachine tot een witte massa.
Voeg de eieren een voor een toe.
Spatel de bloem en cacaopoeder erdoor.

Doe het beslag over in een beboterde cakeblik.
Bak de cake in 80 minuten gaar en zet de cake dan direct op het rooster.

Pureer de kersen en giet het door een zeef.
Laat het vocht tot de helft inkoken.
Breng op smak met kirsch, suiker en blaadje mint.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een overheerlijk toetje
Ingrediƫnten
- 150 gr boter
- 150 gr suiker
- 3 eieren
- 150 gr bloem
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 1 potje kersen
- mint blaadjes
- 1 pak ijs noten duo
- kirsch
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine, spatel, schaal en bakblik, zeef
Leuke tips
Serveer: de kersensaus met een bolletje ijs erbij.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1130401
Homepage ID
1201690
Smaak
Q
Teller
1744
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding

Warm de oven voor op 160 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
AnietjesSmulsite
Gelegenheid