Bereidingswijze
Maak een roux van bloem en boter en voeg de visfond toe en gaar de salpicon.
Voeg de gerookte zalm en doperwten toe.
Frituur in 6 minuten op 180 graden.
Breng op smaak met zout en peper en voeg de blaadjes gelatine toe.
Laat de salpicon opstijven in de koelkast.
Vorm de bitterballen en paneer ze.
Voeg de gerookte zalm en doperwten toe.
Frituur in 6 minuten op 180 graden.
Breng op smaak met zout en peper en voeg de blaadjes gelatine toe.
Laat de salpicon opstijven in de koelkast.
Vorm de bitterballen en paneer ze.
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke bitterballen met verse zalm...
Ingrediƫnten
- 100 gr bloem
- 120 gr boter
- 150 gr zalmsnippers (vers)
- 3 dl visfond
- 100 gr diepvries of verse doperwten
- peper en zout
- bloem
- ei
- paneermeel
- 60 gr gelatine
- 120 gr boter
- 150 gr zalmsnippers (vers)
- 3 dl visfond
- 100 gr diepvries of verse doperwten
- peper en zout
- bloem
- ei
- paneermeel
- 60 gr gelatine
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijplank voor de zalm met een scherp mes.
een bak om alles te mengen.
frietuurpan
een bak om alles te mengen.
frietuurpan
Leuke tips
Heerlijk tijdens een borrel...
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1130281
Homepage ID
1201690
Smaak
H
Teller
2272
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Trek een visfond en pocheer hierin de zalmsnippers.
Zeef de vis uit de visfond.
Zeef de vis uit de visfond.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid