Bereidingswijze
Kipfilets bakken
De kiprepen door de bloem wentelen en in gedeelten in hete olie knapperig bakken.
Bouillon
Intussen de knoflook pellen en de gemberwortel dun schillen. Beide fijnhakken.
In een grote pan de bouillon met de resterende sojasaus, de sambal oelek, knoflook en gember aan de kook brengen. De mie en de worteltjes toevoegen, alles aan de kook brengen en in circa minuten gaar laten worden. Na 1 minuut de paksoi en de kip toevoegen.
de limoen onder heet water afspoelen en de helft van de schil raspen. De limoen uitpersen.
de soep op smaak brengen met de limoenrasp en ?sap, zout, peper en sesamolie
De kiprepen door de bloem wentelen en in gedeelten in hete olie knapperig bakken.
Bouillon
Intussen de knoflook pellen en de gemberwortel dun schillen. Beide fijnhakken.
In een grote pan de bouillon met de resterende sojasaus, de sambal oelek, knoflook en gember aan de kook brengen. De mie en de worteltjes toevoegen, alles aan de kook brengen en in circa minuten gaar laten worden. Na 1 minuut de paksoi en de kip toevoegen.
de limoen onder heet water afspoelen en de helft van de schil raspen. De limoen uitpersen.
de soep op smaak brengen met de limoenrasp en ?sap, zout, peper en sesamolie
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een Heerlijk Aziatisch SOEPIE
Ingrediƫnten
500 gr kipfilets
8 eetl sojasaus
200 gr paksoi
300 gr worteltjes
1 eetl bloem
4 eetl olie
1 teentje knoflook
20 gr verse gemberwortel
1 ? liter kipbouillon
? theelepel sambal oelek
200 gr mie
1 limoen zout versgemalen
zwarte peper
1-2 eetl. Sesamolie
8 eetl sojasaus
200 gr paksoi
300 gr worteltjes
1 eetl bloem
4 eetl olie
1 teentje knoflook
20 gr verse gemberwortel
1 ? liter kipbouillon
? theelepel sambal oelek
200 gr mie
1 limoen zout versgemalen
zwarte peper
1-2 eetl. Sesamolie
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijplank voor de kip en een snijplank voor de groenten,een grote pan voor de soep en een pan of wok voor het aanbakken van de kip.
Leuke tips
Direct serveren.....Smakelijk Eten....
? Kinderen Sambal oelek is een scherpe Indonesische kruidenpasta die heel zuinig in gerechten moet worden gebruikt of liever nog moet worden weggelaten.
? Variatie Paksoi in een chinese mosterdkool, die nauw verwant is aan de chinese kool. Paksoi kan ook worden vervangen door mangold of bladspinazie.
? Gasten Voor een etentje met vrienden de soep tot punt 4 bereiden en vlak voordat de gasten aan tafel gaan verder afwerken.
? Kinderen Sambal oelek is een scherpe Indonesische kruidenpasta die heel zuinig in gerechten moet worden gebruikt of liever nog moet worden weggelaten.
? Variatie Paksoi in een chinese mosterdkool, die nauw verwant is aan de chinese kool. Paksoi kan ook worden vervangen door mangold of bladspinazie.
? Gasten Voor een etentje met vrienden de soep tot punt 4 bereiden en vlak voordat de gasten aan tafel gaan verder afwerken.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1129875
Homepage ID
1201690
Smaak
P
Teller
13163
Drank
Uit
Bookmarked
73
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kipfilets marineren
De kipfilets met keukenpapier droogdeppen en in dunne repen snijden. Het vlees met 4 eetlepels sojasaus besprenkelen en alles goed door elkaar mengen.
Groenten
De paksoi schoonmaken en wassen. De bladeren in groeve repen en de stelen in vingerdikke plakjes snijden. De worteltjes schoonmaken, schrappen, in de lengte doorsnijden en in lange repen snijden.
De kipfilets met keukenpapier droogdeppen en in dunne repen snijden. Het vlees met 4 eetlepels sojasaus besprenkelen en alles goed door elkaar mengen.
Groenten
De paksoi schoonmaken en wassen. De bladeren in groeve repen en de stelen in vingerdikke plakjes snijden. De worteltjes schoonmaken, schrappen, in de lengte doorsnijden en in lange repen snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid