Asperges met gerookte zalm en Hollandaisesaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 08/10/2005 - 20:15
Bereidingswijze
Kook de azijn met peperkorrels in tot 1/3 over is.
En zeef dit geheel in een bekken, voeg koud water en de eidooiers eraan toe.
Klop dit geheel au bain marie (warm water bad) op tot een schuimige massa.

Langzaam aan de warme boter toevoegen (mag niet meekoken).
Op smaak brengen met zout en peper en citroensap.
Dep de asperges droog.

Leg 3 asperges op het bord, met de kopjes dezelfde kant op leg hier overheen de gerookte zalm.
Zet dit geheel 1 minuut in de oven op 150 graden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke Limburgse Asperges met een superromige Hollandaisesaus, Bijvoorbeeld als een heerlijk voorgerecht
Ingrediƫnten
Asperges met gerookte zalm en Hollandaisesaus (4, personen voorgerecht)

- 12 asperges
- 400 gr gerookte zalm

Hollandaisesaus:

- 3 eidooiers
- 30 gr azijnwater
- 4 gekneusde peperkorrels
- 150 gr gesmolten boter
- naar smaak citroensap
- peper en zout toevoegen
Hulpmiddelen & keukengerei
mesje om de Aspeges te schillen.
pan voor te koken en een pan voor de Hollandaisesaus te maken.
Leuke tips
Doe over de asperges een lepel Hollandaisesaus en garneer het geheel af met een takje dille of peterselie.....Smakelijk eten
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1129798
Homepage ID
1201690
Smaak
R
Teller
6743
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil de asperges.
Kook deze vervolgens in 10 a 12 minuten gaar.
In tussentijd kan de Hollandaisesaus gemaakt worden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
AnietjesSmulsite
Gelegenheid