Gestoomde tarbot met garnalensaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 08/07/2005 - 10:55
Bereidingswijze
6. Ontvel intussen de tomaat, snijd hem in vieren en verwijder vocht,
pitjes en eventuele harde witte delen van het hart. Snijd het vrucht-
vlees in dobbelsteentjes van 4 millimeter en doe ze in een kommetje.

7. Snijd het wit van prei in kleine, regelmatige vierkantjes en doe
deze bij de tomaat in het kommetje. Vermeng de groenten met de
sherry-azijn en breng ze op smaak met zout en peper.

8. Snijd de ui en de resterende stengel bleekselder fijn en doe ze in het
onderstuk van de stoompan. Voeg 1 1/2 liter water en een kleine eetlepel
zout toe en breng het water aan de kook. Laat het geheel 10 minuten trekken.

9. Verdeel de tarbot in vier stukken van gelijke grootte.

10.Bestrooi de stukken tarbot met zout en peper en leg ze in de bovenste helft van de stoom pan. Stoom de tarbot gaar naar gelang de dikte.

11Warm intussen de (punt5)op , roer de gekookte wortel (punt1) en bleek selder er door en laat de saus enkele minuten koken.
haal de pan van het vuur en voeg vlak voor het opdienen de garnalen aan toe.
De saus mag nu niet meer koken.Als de saus te dik is kunt verdunnen met een scheutje water.

12.Leg de tarbotfilets op voorverwarmde borden.Giet er een paar eetlepels garnalensaus over en leg aan een kant van het bord een bergje van het preimengsel.
Garneer het geheel met lavas blaadjes en seveer direct
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hetis veel werk maar het loont de moeite.
Recept Comme Chez Soi
Ingrediƫnten
600n gram gefileerde tarbot, 2a3 worteltjes, 2 stengels bleekselder, 1 sjalotje, 250 ongepelde noordzeegarnalen
1 eetlepel arachide olie, 1 cl cognac , 1 koffielepel dubbelgeconcentreede tomatenpuree, 3 dl visfumet 1/4 liter creme fraiche, 30 gram boter,1 citroen uitgeperst, 1 kleine rijpe tomaten puree, 50 gram wit van prei 1 ui, 1 koffie lepel sherry azijn,12lavasblaadjes (maggiplant), zout en peper naar smaak
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1129365
Homepage ID
1286472
Smaak
A
Teller
2925
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding

1. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in dobbelsteentjes van 4 millimeter.
Weeg 100 gram af. Houd hiervan 50 gram apart en kook de
rest beetgaar in water met wat zout. Laat ze uitlekken.

2. Maak 1 stengel bleekselder schoon en snijd hem in dobbelsteentjes
van 4 millimeter. Weeg 100 gram af. Houd hiervan 50 gram apart en
kook de rest beetgaar in water met wat zout. Laat ze uitlekken.

3. Pel de garnalen en bewaar de schalen.

4. Verhit de olie in een middelgrote pan, voeg de garnalenpantsers en
de ongekookte wortel (punt 1) en selder (punt 2) toe. Laat alles 3 a 4
minuten zachtjes zweten. Voeg al roerende de cognac, de tomatenpuree
en de visfumet toe en breng het geheel aan de kook. Laat alles 15
minuten trekken. Giet de inhoud van de pan door een puntzeef(chinois)
en druk de restanten in de zeef goed uit om alle sappen eruit te persen.

5. Giet het opgevangen vocht in de mixer-blender, voeg 25 gram gepelde
garnalen toe en laat de machine draaien tot u een gladde, licht ge-
bonden saus hebt verkregen. Giet de saus in een middelgrote pan,
breng haar aan de kook en laat haar inkoken. Voeg de creme fraIche
toe en laat de saus nu tot de helft inkoken. Klop, van het vuur af,
de in klontjes verdeelde boter door de saus en breng de saus op smaak
met zout, peper en citroensap. Houd de saus warm.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hugoray1
Gelegenheid