Bereidingswijze
Snipper de ui en hak de knoflook fijn, verhit de boter en olie in en pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
Voeg het gehakt toe en bak het bruin en rul, voeg de rozijnen en het amandelschaafsel toe en bak het 3 min.. Voeg dan het kaneelpoeder, de komijn, koriander, tomatenpuree, tabasco en ? dl water toe en breng het langzaam aan de kook. Laat het geheel zachtjes koken totdat bijna al het vocht verdampt is, neem de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
Steek uit 5 plakjes deeg elk 4 cirkeltjes en rol ze iets uit, zodat er 20 redelijke cirkels ontstaan. Verdeel het gehaktmengsel erover, maak de randen vochtig en vouw ze goed dicht. Leg de empanadas op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk ze met losgeklopt ei.
Steek uit het laatste plakje deeg 20 kleine sterretjes en plak deze op de empanadas.
Bak ze voor 15 min. in de oven af.
Voeg het gehakt toe en bak het bruin en rul, voeg de rozijnen en het amandelschaafsel toe en bak het 3 min.. Voeg dan het kaneelpoeder, de komijn, koriander, tomatenpuree, tabasco en ? dl water toe en breng het langzaam aan de kook. Laat het geheel zachtjes koken totdat bijna al het vocht verdampt is, neem de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
Steek uit 5 plakjes deeg elk 4 cirkeltjes en rol ze iets uit, zodat er 20 redelijke cirkels ontstaan. Verdeel het gehaktmengsel erover, maak de randen vochtig en vouw ze goed dicht. Leg de empanadas op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk ze met losgeklopt ei.
Steek uit het laatste plakje deeg 20 kleine sterretjes en plak deze op de empanadas.
Bak ze voor 15 min. in de oven af.
Vertel iets leuks over dit recept
pittig borrelhapje
Ingrediƫnten
150 gr gehakt
? ui
2 teentjes knoflook
15 gr boter
1 el olijfolie
25 gr amandelschaafsel
25 gr rozijnen
? tl kaneelpoeder
? tl gemalen komijn
? tl gemalen koriander
? blikje tomatenpuree (34 gr)
tabasco (rood)
6 plakjes deeg voor hartige taart
1 ei
? ui
2 teentjes knoflook
15 gr boter
1 el olijfolie
25 gr amandelschaafsel
25 gr rozijnen
? tl kaneelpoeder
? tl gemalen komijn
? tl gemalen koriander
? blikje tomatenpuree (34 gr)
tabasco (rood)
6 plakjes deeg voor hartige taart
1 ei
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan of wok
deegvormpje rond
deegvormpje rond
Leuke tips
Serveer de empanadas met zoete chilisaus.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1126534
Homepage ID
1273208
Smaak
H
Teller
1980
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220?C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid