Bereidingswijze
Komkommer-blokjes en helft van de bosuitjes-ringetjes door de salade scheppen.
Overdoen in Slaschaal.
Komkommerplakjes langs de rand van de schaal leggen.
Rest van de bosuitjes erover strooien.
Overdoen in Slaschaal.
Komkommerplakjes langs de rand van de schaal leggen.
Rest van de bosuitjes erover strooien.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
600 gram aardappels
1 ui
2 eetlepels olie
1 teentje knoflook
1,5 eetlepel tandoorikruiden (potje AH)
1 bekertje Griekse Yoghurt(150 ml)
1 eetlepel citroensap
200 gram gebraden kipfilet( in dikke plakken)
1/2 rode paprka
1/4 zakje verse munt a 15 gram
1/4 zakje verse koriander a 15 gram
1 komkommer
2 bosuitjes
slaschaal inhoud ca. 1,5 liter
1 ui
2 eetlepels olie
1 teentje knoflook
1,5 eetlepel tandoorikruiden (potje AH)
1 bekertje Griekse Yoghurt(150 ml)
1 eetlepel citroensap
200 gram gebraden kipfilet( in dikke plakken)
1/2 rode paprka
1/4 zakje verse munt a 15 gram
1/4 zakje verse koriander a 15 gram
1 komkommer
2 bosuitjes
slaschaal inhoud ca. 1,5 liter
Hulpmiddelen & keukengerei
mes, plank, knoflookpers,kom,
Leuke tips
Serveer met geroosterde shoarmabroodjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1124104
Homepage ID
1201690
Smaak
P
Teller
1069
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Aardappels schillen, wassen en elk in 8 partjes snijden.
In een pan met weinig water en zout aardappelpartjes in ca 10 minuten beetgaar koken.
Ui pellen en heel fijn snipperen
In steelpan olie verwarmen en de ui in ca 2 minuten glazig fruiten.
Knoflook pellen en boven de gefruite ui uitpersen.
Tzachtjes meebakken.
Ui mengsel overdoen in een kom.
Yoghurt andoorikruiden erdoor roeren en ca 1 min en citroensap erdoor roeren.
In een vergiet de aardappels onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken.
Kip in reepjes snijden en dan halveren.
paprika schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden.
In een kopje de verse munt en koriander knippen.
Door de Tandoorisaus mengen:aardappels, kip, paprika,en de kruiden.(ALLES DUS)
Op smaak brengen met zout.
Tot gebruik afgedekt bewaren in koelkast.
Komkommer wassen, halve komkommer in dunne plakjes snijden, en de andere helft in de lengte halveren en de pitjes verwijderen. En dan in kleine blokjes snijden.
Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
In een pan met weinig water en zout aardappelpartjes in ca 10 minuten beetgaar koken.
Ui pellen en heel fijn snipperen
In steelpan olie verwarmen en de ui in ca 2 minuten glazig fruiten.
Knoflook pellen en boven de gefruite ui uitpersen.
Tzachtjes meebakken.
Ui mengsel overdoen in een kom.
Yoghurt andoorikruiden erdoor roeren en ca 1 min en citroensap erdoor roeren.
In een vergiet de aardappels onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken.
Kip in reepjes snijden en dan halveren.
paprika schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden.
In een kopje de verse munt en koriander knippen.
Door de Tandoorisaus mengen:aardappels, kip, paprika,en de kruiden.(ALLES DUS)
Op smaak brengen met zout.
Tot gebruik afgedekt bewaren in koelkast.
Komkommer wassen, halve komkommer in dunne plakjes snijden, en de andere helft in de lengte halveren en de pitjes verwijderen. En dan in kleine blokjes snijden.
Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid