Loempia's met kipvulling

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 06/05/2005 - 20:21
Bereidingswijze
Verhit olie in de wok en roerbak het hele mengsel in circa 3-4 minuten gaar. en schep het geheel uit de wok.
Gebruik ofwel deegplakjes uit de diepvries, en laat ze ontdooien.
of bak flensjes..of week rijstbladeren in koud water.

Verdeel de uitgelekte afgekoelde kip-groenten-mengsel, over een filodeegvel of flensje, of rijstblad....en vouw de zijkanten naar binnen en rol ze op.
Bestrijk de randen met water en plak het dicht.en druk het stevig dicht.
Bak daarna de loempia in circa 5 minten en laat flink uitlekken
Vertel iets leuks over dit recept
Als een lekkere snackie tussendoor of een paar als volledige maaltijd..
Ingrediƫnten
200 gram kipfilet
150 gram soepgroenten
2 sjalotjes
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels sojaolie
versgemalen witte peper
8 deegplakjes voor loempia's (filo-deeg)
olie om te frituren
Hulpmiddelen & keukengerei
frituurpan met olie (om te bakken)
snijplank voor kip
mes.
Leuke tips
serveer direct uit de olie en smakelijk eten
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1123730
Homepage ID
1201690
Smaak
H
Teller
3796
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
59
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de kipfilet heel klein.Snijd de schoongemaakte en gewassen soepgroenten in dunne reepjes en meng de soepgroenten daarna door de kipfileblokjes.
Snipper de sjalotjes en roer er de sojasaus en sojaolie de peper en het kip-groentenmengsel door elkaar.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
AnietjesSmulsite
Gelegenheid