Zelf Amaretto maken

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 05/18/2005 - 22:35
Bereidingswijze
-Doe alle noten in een glazen bokaal met wijde hals .
-Voeg de alcohol toe.
-De vruchten dienen onder te staan,anders moet je een deel van het water toevoegen.
-Sluit de pot goed af.
-Laat alles 5 weken marcereren.
-Filter door een kaasdoek en nadien door een papierfilter.
-Voeg de suiker en het amaretto-extract toe.
-Schud regelmatig tot de suiker opgelost is.
-Bent u een zoetlip neem dan 350 gram suiker en voeg 490 ml water toe.
-Zodra de suiker is gesmolten kan de amaretto worden gebotteld.
-Wacht minimaal 1 week alvorens te proeven.
Vertel iets leuks over dit recept
Voor wie graag een drupje lust.
Ingrediƫnten
-Dit zijn de benodigdheden voor 1 liter Amaretto.
-5 stuks groene walnoten
-50 gram hazelnoten.
-15 ml amaretto extract.
-250 gram suiker.
-300 ml alcohol van 94 AV procent.
-ongeveer 550 ml water,aanvullen to 1 liter.
Hulpmiddelen & keukengerei
-Vijzel of blender.
-Glazen pot.
-Kaasdoek of filterpapier.
Leuke tips
-Hik!
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1122355
Homepage ID
1257852
Smaak
Z
Teller
14819
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-Neem groene walnoten met bolster en snij in vieren.
-Maak de hazelnoten fijn met een blender of vijzel.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
bezemsteeltje
Gelegenheid