Bereidingswijze
Bak de sneetjes brood in +/- 8 minuten knapperig en goud bruin. Laat ze afkoelen en bewar ze tot gebruik in een lichtdichte doos. Warm ze op in de oven voor je ze belegt. Leg op elk blokje bocconcini of mozzarella een salieblaadje en bestrooi met zout en peper. Snijd elk plakje ham in drie gelijke stikjes en willel in elk plakje een stukje kaas. Meng de mosterd en balsamico-azijn en shenk het mengsel over de crostini. Leg op elke crostin twee bocconcini- of mozarellapakketjes en leg alles op een bakblik. Bak ze nog 3-5 minuten in de oven, tot de kaas begint te smelten
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit zijn verukkelijke hapjes: smeltende bocconcini (minimozzarella), gewikkeld in parmaham. Koud geserveerd met een plakje rijpe meloen erop smaken ze heerlijk, maar als je ze verwarmt krijg je ook iets heel bijzonders.
Ingrediƫnten
1 Italiaanse sfilatino of dun Frans stokbrood in dunne ronde sneetjes extra vergine olijfolie, 24 verse salieblaadjes en wat extra voor de garnering, 24 bocconcinis of 2 normale bollen mozzarella in blokjes, 8 plakjes prosciutto of parmaham, 2 el grove mosterd, 1 tl balsamicoazijn, zeezout en versgemalen zwarte peper
Leuke tips
BRON : TIP MEI 2006
Serveer ze direct. evt. belegd met extra salieblaadjes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1119527
Homepage ID
1220378
Smaak
H
Teller
1830
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bestrijk de sneetjes brood aan beide kanten met olijfolie en verdeel ze over een bakplaat
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid