gevulde komkommerschijfjes met zalmmousse

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 03/08/2005 - 21:12
Bereidingswijze
de zalm prakken en voeg 3 eetlepels zure room toe en paprikapoeder en peper en iets zout (heel weinig); gebruik de pureerstaaf om een mooie gladde massa te verkrijgen schep er zoveel zure room bij dat het stevig genoeg is om te kunnen spuiten met een spuitzak; maak de mousse verder op smaak met iets paprikapoeder en een paar druppels tabasco en iets limoensap; de mousse in de spuitzak doen en de uitgeholde komkommers hiermee vullen op een sierlijke wijze; on top komt een kappertje met wat dille en laat daarover een druppel limoen stromen; trek een klein strookje radijs met het canneleermesje en leg dat ook op de mousse
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
fris romige zalm geserveerd op een komkommerschijf en versierd met wat dille en besprenkeld met enkele druppels limoen en een drupje tabasco met een klein kappertje on top
Ingrediƫnten
3/4 komkommer, rode zalm uit een groot blik, zure room, peper en zout, paprikapoeder, limoen, kappertjes, tabasco, takje dille; radijs
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer, goed officemes, citroenpers, meloenlepeltje, snijplank, kom, spuitzak, canneleermesje
Leuke tips
serveren als borrelhapje of als voorgerecht met een frisse wijn.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1114930
Homepage ID
1285703
Smaak
H
Teller
5231
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
21
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
de komkommer schoon spoelen en dan met een canneleermesje over de lengte draden trekken, zodat er een kartelrand ontstaat; de komkommer in plakken van ongeveer 2 cm snijden en het zachte deel met het meloenlepeltje er uit halen; de uitgeholde schijven iets bedruppelen met limoensap; de dille in kleine takjes knippen; de rode zalm uit laten lekken; het vel verwijderen en het donkere zachte deel van de zalm net als de graten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jozefgalg
Gelegenheid