roergebakken zalm met spinazie en kastanjechampignons

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/02/2005 - 16:37
Bereidingswijze
Verhit de zonnebloemolie en de sesamolie in de wok en bak de knoflook en de lente-uitjes kort. Bak de zalm snel,al omscheppend bruin.Neem de vis uit de wok.
Voeg aan de lente-uitjes,de champignons toe en bak ze circa 2 minuten mee.
Schep de spinazie en de tauge erdoor en roerbak deze circa 3 minuten mee.
Schep de rijst door het gerecht en warm het even mee. Voeg de teriyakisaus en de vis toe en verwarm de roerbakschotel, al omscheppend, nog even door.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
gezond en snel !
Ingrediƫnten
Nodig:
250 gr. kastanjechampignon,
2 teentjes knoflook,fijngehakt,
4 bosuien,
1 eetl sesamolie,
1 1/2 eetl zonnebloemolie,
250 gr witte en wilde rijst,voorgestoomd,
2 theel sesamzaad,geroosterd,
250 gr spinazie,verse,
180 gr tauge,
500 gr zalmfilet,
6 eetl teriyakisaus


Hulpmiddelen & keukengerei
Een wok
Leuke tips
Garneer met de sesamzaadjes en sprenkel een theelepel sesamolie erover.
Drink er een droge witte Chardonnay bij.
Laat het u smaken!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1114031
Homepage ID
1268061
Smaak
A
Teller
5557
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kook de rijst in ongeveer 7 minuten gaar.Halveer de kastanjechampignons en snijd de vis in moten van 3 centimeter.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
naus_marijke
Gelegenheid