kaas stengels

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 02/14/2005 - 20:26
Bereidingswijze
snij plank bestuiven met bloem. dan 3 plakjes bevroren bladerdeeg naast elkaar leggen.met kwastle royaal bestrijken met het ei mengsel.het linker plakje bestrooien met het kaas mengsel dan het middelste plakje om kiepen op het linker plakje.dit weer bestrijken met het ei mengsel.daar op weer een laagje kaas mengsel strooien.dan het rechter plakje weer besmeren met het ei mengsel en om kiepen op de andere plakjes.nu stevig aan drukken .nu gelijk in reepjes snijden van een kwart centimeter.dit gaat het gemakkelijkste met een nat mes uit heet water.pak een reepje beet met bloem bestoven vingers en draai je linker hand naar je toe en de rechter van je af.je krijgt dan een gedraaide stengel. leg die op de bak plaat een halve centimeter van elkaar.hete lucht oven op 175 graden gewone op 185 graden.baktijd ongeveer 15 minuten.zorg ervoor dat ze niet te bruin worden.dan word de smaak bitter.je kan altijd de goedkoopste bladerdeeg kopen ik heb er nooit in verschil in bemerkt.zeker geen roomboter bladerdeeg voor dit recept.
Vertel iets leuks over dit recept

Lekker bij de borrel! Hoeveelheid kan aangepast worden door te delen, het ligt eraan hoeveel gasten je krijgt. In een goed afgesloten trommel kan je ze wel ruim een week bewaren.
Ingrediƫnten
2 pakjes bladerdeeg.1zakje geraspte oude kaas.1 tonnetje Zwitserse kaas.2 eieren.zout.zwarte peper.worcestersaus.maggi.
Hulpmiddelen & keukengerei
snij plank.scherp mes zonder kartels.kwastje.kom om kaas in te mengen.kommetje om eieren in te klutsen.2 bakplaten bekleed met bakpapier.
Leuke tips
lekker bij een glaasje port!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1112214
Homepage ID
1284002
Smaak
H
Teller
24294
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
29
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zakje kaas mengen met wat Zwitserse kaas.eieren klutsen met zout peper worcestersaus maggi dit allemaal naar eigen smaak. het mag best wel pittig zijn.want het deeg neemt veel smaak op.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
tacoben
Gelegenheid