Bereidingswijze
Eerst gehakt aan maken met het paneermeel,dan toevoegen: 2 eieren, fijn gehakte bosuitjes en fijngehakte of geperste knoflook teentjes.de worcester saus en de maggi.ook zout en zwarte peper noot muskaat naar smaak toe voegen.goed kneden.Dan wat water waar je een kippen bouillon tablet hebt opgelost toevoegen,zodat je een smeuige massa hebt.dan snij plank met wat bloem bestuiven en er vier of zes korst plakjes op leggen het ligt er aan hoe groot die is.de korst plakjes moeten nog bevroren zijn.van de onderste zijde 5 centimeter nat maken met water. dus elk plakje.dan spuitzak vullen met gehakt en in het midden een rol gehakt spuiten.dan elk plakje dubbel vouwen en de onder kant goed aandrukken.met een scherp mes dat nat gemaakt is in heet water de broodjes in tweeen snijden en op de bakplaat leggen ongeveer een halve centimeter van elkaar,dit gaat allemaal het makkelijkste als het kostdeeg nog niet hele maal ontdooit is.Als deze allemaal op de bakplaten liggen bestrijken met 2 gekluste eieren waar we ook wat zout peper en worcester saus in hebben gedaan,dit is geheel naar smaak.Gewoon dun bestrijken even wachten en dan nog een keer.eventueel kan je de broodjes dan ook licht bestrooien met ongebakken sesam zaad.Ook lekker is met wat geraspte oude kaas.af bakken in de oven ongeveer 25 minuten.ze moeten ongeveer de kleur van een grenen kast hebben.Beslist niet donker bruin bakken want dan smaakt het korstdeeg bitter.
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekkere borrelhap.Hoeveelheid is voor 40 saucijzenbroodjes. Vanzelfsprekend kan je het recept door 2 of drie delen,ligt er aan hoeveel gasten je krijgt!
Ingrediƫnten
2 pakjes bladerdeeg.1 kilo rundergehakt.2 eieren. 1/2 bosje bosuitjes.1 0ns paneermeel.zout&peper en nootmuskaat naar smaak.3 tenen knoflook.1 eetlepel worcestersaus.1 eetlepel maggi.Voor het bestrijken van de broodjes 2 eieren. 1 kippebouillon tablet.beker lauw water.
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote kom.spuitzak.snijplank.wat bloem.scherp mes geen kartel.heet water.2 bakplaten .bakpapier.flinke pollepel.klein kwastje.
Leuke tips
Ik maak dit regelmatig als borrelhapje op onze jeu des bouls vereniging en iedereen vind het heerlijk.je kan natuurlijk eindeloos combineren met allerlei kruiden het ligt eraan wat je door het gehakt doet.bijvoorbeeld Indonesische kruiden enzovoort.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1112196
Homepage ID
1284002
Smaak
H
Teller
30865
Drank
Uit
Bookmarked
113
Aantal reacties
5
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bak platen bekleden met bak papier.hete lucht oven op 175?C voorverwarmen.gewone oven op 185?C graden zetten. Bladerdeeg niet van te voren ontdooien.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid