Bereidingswijze
Los het gist op in warm water met 1 theelepel van de suiker.Roer de rest van de suiker en de boter door de warme melk.Als de boter is gesmolten voegt u het gistwater en 1 theelepel zout,mespunt nootmuskaat en 1 eetlepel geraspte citroenschil toe.Klop daar vervolgens de eieren door.Voeg geleidelijk de gezeefde bloem toe en kneed de massa tot een soepel deeg dat van de handen loslaat.Werk er de fijngehakte bigarreaux en de oranjesnippers door.Laat het deeg toegedekt 5 kwartier op een warme plaats rijzen.Kneed dan het deeg weer tot een bal en verdeel die in drie stukken.Laat ze 10 minuten rusten.Stop de boon in een van de drie porties deeg.Rol het deeg nu uit tot drie lange rollen en strengel die ineen.Schik de strengel in een ovaal op een beboterde bakplaat en laat het deeg nog een half uur rijzen.Bak de cake in een voorverwarmde oven in 25 minuten gaar.Strijk het citroenzuur er over als de cake koud is en garneer het geheel met bigarreaux en oranjesnippers.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Koningscake wil zeggen,dat er in de Angelsaksische landen een boon in de cake wordt verstopt.Degeen die dan de boon in zijn plak cake vindt is de koning;hij mag dan zijn Koningin kiezen.Wij kennen in Nederland een soortgelijk gebruik met het aloude "driekoningenbrood".Wie bij ons echter de boon treft moet tracteren.
Ingrediƫnten
- 20gr:gist
- 1/2 dl:warm water
- 100gr:suiker
- 100gr:boter
- 1/2 dl:gekookte warme melk
- 1 theelepel zout
- mespunt nootmuskaat
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- 3 grote eieren
- 500gr:bloem
- 60gr:oranjesnippers
- bigarreaux
- 1 bruine boon
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakplaat en oven
Leuke tips
nvt
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1110365
Homepage ID
1215781
Smaak
N
Teller
1682
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid