Bereidingswijze
Snijd de bevroren ananasplakken in tweeen. Haal ze een voor een aan een vork geprikt door het beslag en frituur ze met een paar tegelijk in de hete olie in een paar minuten goudbruin. Houd het vuur hoog, omdat het vet afkoelt als de koude beignets er in komen. Bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker.
Bereidingstijd:
Circa 40 minuten
Bereidingstijd:
Circa 40 minuten
Aantal personen
16.00
Ingrediƫnten
8 schijven ananas, vers of uit blik
eventueel 2 eetlepels suiker
1 borrelglas rum
1 pakje banketbakkersroom
olie om te frituren
poedersuiker om te bestrooien
VOOR HET BEIGNETBESLAG:
1 ei
150 gram bloem
50 gram witte basterdsuiker
mespunt zout
1/4 liter melk
eventueel 2 eetlepels suiker
1 borrelglas rum
1 pakje banketbakkersroom
olie om te frituren
poedersuiker om te bestrooien
VOOR HET BEIGNETBESLAG:
1 ei
150 gram bloem
50 gram witte basterdsuiker
mespunt zout
1/4 liter melk
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1106367
Homepage ID
1069495
Smaak
S
Teller
3170
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd verse ananas in plakken, schil ze en steek er de harde kern uit. Laat plakken ananas uit blik goed uitlekken op keukenpapier. Leg de plakken ananas naast elkaar op een platte schaal die is bekleed met vetvrij papier of gladfolie. Bestrooi verse ananas met suiker. Bedruppel de ananas (vers of uit blik) met de rum en laat intrekken. Maak de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op het pakje. Verdeel een laagje banketbakkersroom over de ananasschijven en zet ze ca. 1 uur in de diepvries tot het roomlaagje is opgesteven. Maak het beignetbeslag. Scheid het ei in dooier en wit. Doe de bloem met de suiker en het zout in een kom. Roer de eierdooier los met een scheutje melk en roer door de bloem. Roer er scheut voor scheut de melk door tot het een beslag is met de dikte van ongeslagen room. Voeg wat extra bloem of melk toe als het beslag te dik of te dun mocht zijn. Laat het beslag ca. 30 minuten rusten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid