Bereidingswijze
Leg het paard en de andere motieven op een met bakpapier belegde bakplaat en bestrijk ze met de gecondenseerde melk. Schuif de bakplaat vervolgens in de voorverwarmde oven en bak 15 - 20 min. Laat het gebak op een taartrooster afkoelen. Deel het gesmolten glazuur op in drie tot vier delen en kleur ze in een verschillende kleur met de kleurstoffen. Bestrijk hiermee vervolgens het paard en de pakjes. De manen van het paard maak je met witte glazuur of met suikerschrift. Versier het paard verder met suikerschrift en bestrooi het onderste deel met wat poedersuiker. Bestrijk de maan met witte glazuur en de sterren eerst met een beetje sinaasappeljam en daarna met de grove suiker.
Vertel iets leuks over dit recept
gebak
Ingrediƫnten
120 grhoning
1 afgestreken eetlepel poedersuiker
1 zakje Vanillesuiker
1 ei
250 g tarwemeel
1 afgestreken theelepel bakpoeder
gecondenseerde melk (koffiemelk)
Ter versiering:
Citroenglazuur,
gesmolten Kleurstoffen (bv. blauw, rood, geel, zwart)
Suikerstift
Poedersuiker
Een beetje eiwit
Sinaasappelconfituur
Grove suiker.
1 afgestreken eetlepel poedersuiker
1 zakje Vanillesuiker
1 ei
250 g tarwemeel
1 afgestreken theelepel bakpoeder
gecondenseerde melk (koffiemelk)
Ter versiering:
Citroenglazuur,
gesmolten Kleurstoffen (bv. blauw, rood, geel, zwart)
Suikerstift
Poedersuiker
Een beetje eiwit
Sinaasappelconfituur
Grove suiker.
Hulpmiddelen & keukengerei
Een oven, een kom, taartrooster, deegrol, een papieren sjabloon en steekvormpjes sterren en maantjes.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1103876
Homepage ID
1253833
Smaak
Z
Teller
2858
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Boven- en onderhitte: 175?C - 200?C voorverwarmd.
Heteluchtoven: 160?C - 180?C,voorverwarmd
Gasoven: stand 3 - 4,voorverwarmd. Roer de honing met de gezeefde poedersuiker, de vanillesuiker en het ei door elkaar. Meng en zeef het meel met het bakpoeder en roer zo'n 2/3 hiervan onder de honingmassa. Leg het deeg op het tafelblad en kneed de rest van het meel onder. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm dik. Snijd de vorm van een schommelpaard uit het deeg aan de hand van een papieren sjabloon en voor de pakjes 2 kleine vierkantjes. Rol de rest van het deeg ? cm dik uit en steek met steekvormpjes sterren en maantjes uit.
Heteluchtoven: 160?C - 180?C,voorverwarmd
Gasoven: stand 3 - 4,voorverwarmd. Roer de honing met de gezeefde poedersuiker, de vanillesuiker en het ei door elkaar. Meng en zeef het meel met het bakpoeder en roer zo'n 2/3 hiervan onder de honingmassa. Leg het deeg op het tafelblad en kneed de rest van het meel onder. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm dik. Snijd de vorm van een schommelpaard uit het deeg aan de hand van een papieren sjabloon en voor de pakjes 2 kleine vierkantjes. Rol de rest van het deeg ? cm dik uit en steek met steekvormpjes sterren en maantjes uit.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid