Bereidingswijze
- Breek 225g chocolade (Swiss Noir) in stukjes en smelt de ze in een kom boven zacht kokend water (au bain marie)
Verwarm 300ml slagroom en roer deze door de warme hocolade. - Laat het chocolademengsel afkoelen, totdat deze iets dikker wordt.
- Zet alleen de ring van een springvorm (?18-20cm) op een plat bord, schenk het chocolade mengsel erin. Laat de taart in de koelkast in ca. 2 uur opstijven.
- Maak voor het verwijderen van de ring een theedoek
gloeiend heet en wikkel deze om de ring, zodat de buitenkant van de truffeltaart begint te smelten.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
- Geweldig recept om te maken als je Sinterklaas viert.
Ingrediƫnten
- 225g chocolade (Swiss Noir)
- 300ml slagroom
- 2 eetlepels cacaopoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
- alleen de ring van een springvorm (?18-20cm)
- plat bord
Leuke tips
- Verwijder de ring en zeef 2 eetlepels cacaopoeder erover.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1103716
Homepage ID
1009012
Smaak
R
Teller
928
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid