Melkkandeel!

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/24/2004 - 11:54
Bereidingswijze
-Breng de melk aan de kookmet het vanillsstokje en de zaadjes,de kaneel,de geraspte schil en nootmuskaat.
-Dek af en laat 30 minuten trekken langs het vuur.
-Verwarm weer tot aan het kookpunt.
-Doe het mengsel door een fijne puntzeef,boven een pannetje met dikke bodem en zet opzij.
-Klop de eierdooiers met de suiker tot een bleek en schuimig mengsel.
-Voeg er onder voortdurend roeren beetj bij beetje de warme melk bij.
-Giet het mengsel in de steelpan en laat o,
nder voortdurend roerenindikken op een heel zacht vuur,waarbij het kookpunt nooit bereikt mag worden.
-Doe weer door een puntzeef boven een slakom en klop regelmatig tot het volledig afgekoeld is.
-
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker!!!!!
Ingrediƫnten
-50cl volle melk.
-1goed gevuld vanillestokje.
-1kaneelstokje.?-de geraspte schil van 1 limoen.
-2mespuntjes geraspte nootmuskaat.
-80gr griessuiker.
-5eierdooiers.
gemalen kaneel als versiering.
-Slakom.
-een paar glazen.
Hulpmiddelen & keukengerei
-mesje
-ketel
-pannetje
puntzeef
-mesje
-klopper.
Leuke tips
-Verdeel de room over de glazen en bestrooi met een snuifje kaneel.

-Dien deze soort van Engelse room op met droge kokoskoekjes of een verse vruchtensalade.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1102787
Homepage ID
1257852
Smaak
Z
Teller
741
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-Splijt het vanillestokje in de lengte.
-Verwijder er de zaadjes uit met behulp van een scherp mesje.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
bezemsteeltje
Gelegenheid