Sinterklaas muffins

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/15/2004 - 20:07
Bereidingswijze
Klop in een kom de boter romig, voeg vervolgens suiker en vanillesuiker toe en roer dit even goed door. Voeg het zelfrijzend bakmeel en een voor een de eieren en de melk toe. Spatel de koekkruiden erdoor. Maak met schone handen 12 balletjes ter grote van een flinke knikker van het amandelspijs. Schep het beslag in de vormpjes en druk de balletjes amandelspijs in het beslag, zodat ze net onder de oppervlakte liggen. Bak de muffins in de oven gedurende 25 minuten bij 200 graden.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Muffins met een verrassing erin. Net een surprise. Alvast een heerlijk avondje!
Ingrediƫnten
250 gram zelfrijzend bakmeel, 100 gram zachte margarine, 110 gram fijne suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 grote eieren of 3 kleine eieren, 100 ml melk, 2 el koek- of speculaaskruiden, amandelspijs.
Hulpmiddelen & keukengerei
Muffinbakplaat bekleed met papieren vormpjes of ingevet. Oven op 200 graden Celsius.
Leuke tips
De balletjes amandelspijs zijn vrij zwaar, maar het beslag rijst snel genoeg om te voorkomen dat de balletjes naar beneden zakken. Toch kan voor de zekerheid de amandelspijs ook verkruimeld worden en door het beslag gespateld.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1102014
Homepage ID
1252570
Smaak
Z
Teller
2067
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat alle ingedienten op kamertemperatuur komen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lreijnen
Gelegenheid