Bereidingswijze
Doe de bonen in een grote pan,zet ze onder water en breng het water aan de kook.Kook de bonen snel in 20 minuten en giet ze dan af.Kook de pasta niet langer dan drie minuten in een grote pan kokend water,waaraan zout en 1 eetlepel olie is toegevoegd.Giet de pasta af in een vergiet en zet het apart.Leg de bonen in een braadpan, giet de groentebouillon erover en roer de rest van de olijfolie,de uien,het knoflook,de laurierblaadjes,de kruiden,de wijn en de tomatenpuree erdoor.Breng alles aan de kook,doe het deksel op de pan en bak de stoofschotel in een voorverwarmde oven op 180C in 2 uur.Voegde achtergehouden pasta,de bleekselderij,de venkel,de champignons en de tomaten toe en breng de schotel op smaak met peper en zout.Roer de suiker erdoor en strooi het paneermeel erover.Doe het deksel op de pan en bak de schotel nogmaals 1 uur in de oven.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
225gr droge groene bonen,een nacht geweekt en uitgelekt-225gr penne of een andere korte pastasoort-6 el olijfolie-8,5 dl groentebouillon-2 grote uien,in ringen-2 teentjes knoflook,fijngehakt-2 laurierblaadjes-1 tl gedroogde oregano-1 tl droge tijm-5 el rode wijn-2 stengels bleekselderij,in stukjes-1 venkelknol,in stukjes-125gr champignons,in plakjes-225gr tomaten in stukjes-1 tl basterdsuiker-4el paneermeel-zout en peper
Leuke tips
serveer heet met knapperig brood en sla.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1101042
Homepage ID
1088915
Smaak
N
Teller
1223
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid