Bereidingswijze
Verhit de plantaarige olie in een pan en bak het rundergehakt rul in 3-4 minuten-Voeg het sjalotje en het knoflook toe en bak ze 2-3 minuten mee-Roer de bloem en de tomatenpuree erdoor en bak ze 1 minuut mee.Roer de runderbouillon,de bleekselderij,de tomaten en het fijngehakte verse basilicum erdoor.Breng het mengsel op smaak met zout en peper.Bak het mengsel 20 minuten op een laag vuur.Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.Kook voor de ravioli de aardappels in 10 minuten in kokend water gaar.Pureer de aardappels en doe de puree in een kom.Meng eierdooiers en de olie erdoor.Breng het mengsel op smaak met zout en peper en roer vervolgens de bloem erdoor,zodat een deeg ontstaat.Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad,verdeel het in 24 stukken en vorm er platte schijfjes van.Schep de vulling op een helft van elk ronje en vouw de andere helft over de vulling heen.Druk de randjes stevig op elkaar.Smelt de boter in een koekenpan(braadpan).Bak de ravioli in 6-8 minuten goudkleurig en keer ze ondertussen een keer.Dien de ravioli heet op en garneer het gerecht met gescheurde basilicumblaadjes.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
VULLING:1 eetlepel plantaardige olie-125gr rundsgehakt-1 fijngesneden sjalotje-1 teentje knoflook,uitgeperst-1 eetl bloem-1 eetl tomatenpuree-1,5dl runderbouillon-1 stengel bleekselderij,in schijfjes-2 tomaten,ontveld en in stukjes-2 tl fijngehakt vers basilicum-zout en peper.RAVIOLI:450gr kruimige aardappels,in blokjes-3 kleine eierdooiers-3 eetl olijfolie-175gr bloem-60gr boter,om in te bakken-gescheurde basilicumblaadjes,om te garneren.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1101017
Homepage ID
1088915
Smaak
A
Teller
862
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid