Bereidingswijze
- Verwarm de slagroom met de chocolade en de likeur of siroop op een laag vuur totdat de chocolade gesmolten is.
- Laat het mengsel afkoelen. Klop het afgekoelde mengsel met een mixer lichtbruin en luchtig.
Zet het in de koelkast en laat het iets opstijven maar niet helemaal hard worden. - Spoel de handen af met koud water en dep ze droog. Strooi er een beetje cacaopoeder op zodat de truffels niet blijven plakken.
- Vorm balletjes zo groot als een stuiter en rol de helft door het cacaopoeder en de rest door de hagelslag. Bewaar ze in de koelkast.
Vertel iets leuks over dit recept
- Voor de echte chocolade-liefhebber!!
Ingrediƫnten
- 150 g extra pure chocolade, in stukjes
- 1 - 2 el sinaasappellikeur (Grand Marnier) of sinaasappelsiroop
- 1/8 l slagroom
- 2 el cacaopoeder
- 3 el pure hagelslag
Leuke tips
- Haal ze 30 min. voor het serveren uit de koelkast.
- Tip: Vervang de pure chocolade eens door melkchocolade of Toblerone. In plaats van cacaopoeder of hagelslag kunnen de balletjes ook door gestampte muisjes gerold worden.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1099701
Homepage ID
1009012
Smaak
R
Teller
812
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid