Amsterdamse boerenkoolstampot

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/24/2004 - 19:59
Bereidingswijze
De boerenkoolstampot bereiden en ondertussen de karbonades in boter rondom bruin en gaar bakken. De uien halveren en de zure bommen in stukjes snijden, en samen met de hete melk, een klein scheutje zuur, van de uien, zout en peper door de gestampte boerenkool roeren.Met een klein scheutje water en wat piccalilly de aanbaksels van het vlees los roeren, en het saus met het vlees bij de stampot serveren.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
4 Karbonades, 40 g boter of margarine, half potje Amsterdamse uien,2 zure bommen,scheutje melk,piccalilly, zout en peper.
Leuke tips
VARIATIE De zure bommen en Amsterdamse uien door 8-12 augurkjes vervangen, deze in 100 g ham in plakjes rollen, en op de stampot leggen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Streekgerecht
Recept ID
1099349
Homepage ID
1095932
Smaak
U
Teller
4545
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koendina
Gelegenheid