Bereidingswijze
de aardappels in gelijke stukken snijden. verse snijbonen fijn maken. de aardappels met weinig water aan de kook brengen, en het geheel in 25 min gaar koken. ondertussen de ham indunne reepjes snijden en met het teentje knoflook uit de pers in een klontje boter fruiten.de hamreepjes er bij roeren en even meebakken. de melk verwarmen. indien nodig de aardappls afgieten. de massa goed door scheppen. de paprika hammassa en de rest van de boter er luchtig door scheppen en met zout en peper op smaak afmaken. met klein geknipte bieslook bestrooien.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 kg aardappelen. zout. peper. 750 g snijbonen. melk. 250 g achterham. 1 rode paprika. 1 teentje knoflook. 25 g boter of margarine. 10 bieslook sprietjes.
Leuke tips
VARIATIE de helft van de snijbonen door geschaafde savooiekool, 10 min gekookt, vervangen. op het laast nog 1 gesnipperd groen pepertje en 100 g vliespinda s door de stamppot scheppen. de bieslook door even gebakken preiringetjes vervangen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Streekgerecht
Recept ID
1099328
Homepage ID
1095932
Smaak
R
Teller
3497
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid