Bereidingswijze
Gepofte krielaardappeltjes met zalm
Schep in een bakblik 500 g krielaardappeltjes in de schil met 2 eetlepels olijfolie, zeezout en peper door elkaar en pof ze in een voorverwarmde oven van 220 ?C in 25 minuten gaar. Snijd elke aardappel in, duw ze wat open en schep er een lepel verse roomkaas met mierikswortel in en garneer met reepjes gerookte zalm
Garnalentostada
Steek met een glas met een doorsnede van 5 cm rondjes uit 4 bloemtortilla?s, bestrijk ze met roerbakolie en bak ze knapperig bruin in een koekenpan. Meng 200 g Hollandse garnalen met 2-3 eetlepels kerriesaus met ananas en 2 eetlepels fijngehakte koriander. Schep de garnalen op de tostada?s en strooi er wat kleine blokjes rode paprika over.
Pitapuntjes met paling
Snijd 100 g gerookte paling in dunne reepjes en meng ze met wat citroensap, zout en peper. Rooster 4 pitabroodjes en snijd ze in vieren. Schep er wat zure room of creme fraiche in en duw er een toefje waterkers of rucola in. Schep de paling erop. Serveer de pitapuntjes rechtop naast elkaar in een laag ovenschaaltje.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
Gepofte krielaardappeltjes met zalm
500 g krielaardappeltjes
eetlepels olijfolie
zeezout
peper
1 lepel verse roomkaas
mierikswortel
Garnalentostada
4 bloemtortilla?s
roerbakolie
200 g Hollandse garnalen
2-3 eetlepels kerriesaus
ananas
2 eetlepels fijngehakte koriander
rode paprika
Pitapuntjes met paling
100 g gerookte paling
citroensap
zout en peper
4 pitabroodjes
wat zure room of creme fraiche
waterkers of rucola
500 g krielaardappeltjes
eetlepels olijfolie
zeezout
peper
1 lepel verse roomkaas
mierikswortel
Garnalentostada
4 bloemtortilla?s
roerbakolie
200 g Hollandse garnalen
2-3 eetlepels kerriesaus
ananas
2 eetlepels fijngehakte koriander
rode paprika
Pitapuntjes met paling
100 g gerookte paling
citroensap
zout en peper
4 pitabroodjes
wat zure room of creme fraiche
waterkers of rucola
Hulpmiddelen & keukengerei
Alternatieve vissoort(en)
Gamba
Gamba
Leuke tips
Wijntip
Een Riesling maakt het zalmhapje frisser, met een Pinot Blanc wordt het zachter. De geurige Gewurztraminer doet het goed bij de kruidige kerrie-garnalentostada. Een pittige Pinot Gris past bij pita met paling.
Een Riesling maakt het zalmhapje frisser, met een Pinot Blanc wordt het zachter. De geurige Gewurztraminer doet het goed bij de kruidige kerrie-garnalentostada. Een pittige Pinot Gris past bij pita met paling.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1098044
Homepage ID
1013066
Smaak
H
Teller
19394
Drank
Uit
Bookmarked
38
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid